Medvirkende

- Klik på de små fotos for at læse alle CV -

Marta Infante - Via Artis Konsort
María Altadill y Briansó - sopran
Flora Papodapoulos - harpe
Mogens Rasmussen - gambe
Patricio Pock-Steen Fraile - lyddesign
Julie Andkjær Olsen - dans
Felipe Sánchez Mascuñano - barokguitar
Katerina Anagnostidou - Via Artis Konsort
Ambjørn Bidstrup Lebech, slagtøj
Poul Udbye Pock-Steen - cembalo
Via Artis Konsort - ensemble
Marta Infante - Via Artis Konsort Marta Infante - Via Artis Konsort
  Marta Infante

Marta Infante er en internationalt anerkendt spansk mezzosopran, berømt for sin forførende dybe klang.

Marta Infante begynder sine musikalske studier i sin fødeby Lleida, Spanien og viderefører sin uddannelse i sang på Kunstakademiet, tilknyttet universitetet i Ostrova, Tjekkiet.
MI mestrer mange forskellige stilarter og har sunget som solist med alle de vigtige orkestre i Spanien, som Orquesta Nacional de España og Sinfónica de Barcelona i Nacional de Catalunya, med dirigenter som Jordi Casas og Josep Vila.
Sammen med pianisten Jorge Robaina har MI skabt sig en navn indenfor lied-genren, og har blandt andet modtaget priser i konkurrencen "El primer Palau" for sine Dvorak og Mahler fortolkninger.
Med det tidlige musik-repertoire har MI synget som solist overalt i verden, for blot at nævne få steder: Bienale de Venecia, Italien, Oslo Internasjonale kirkemusikkfestival, Festival de La Habana, Cuba og Mozarteum de Argentina y Brasil. MI har synget med internationalt kendte orkestre og ensembler som Dresdner Barockorchester, Barrocade - The Israeli Baroque Collective og Ars Longa, Cuba i koncertsale i Europa, Asien, Sydamerika og Mellemøsten.
MI har medvirket på CD indspilninger på anerkendte pladeforlag som Mezzo, Glossa, Verso og det spanske RTVE. Blandt talrige indspilninger kan nævnes Alto Cantatas af Telemann, Tonos al arpa y Cantate Contarini sammen med harpenisten Manuel Vilas og Iphigenia en Tracia af den spanske barokkomponist José Nebra.

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Mezzosopran, palmas

María Altadill y Briansó - Via Artis Konsort María Altadill y Briansó - Escarramán
  María Altadill y Briansó

María Altadill er en udtryksfuld katalansk sopran, der har sunget med ensembler overalt i Europa.

María Altadill y Briansó er født i Tarragona, Spanien i 1975. MA studerede sang og ensemblespil med blandt andre Richard Levitt og Kurt Widmer på det internationalt anerkendte konservatorium Schola Cantorum Basiliensis i Schweiz i årene 1998 til sin afgangseksamen i 2003. Efterfølgende fulgte MA forskellige masterclases og workshops med blandt andre Michèlle Moser og Heidi Wölnerhansen på samme konservatorium, og masterclasses på operalinien ved Conservatori del Liceu, Barcelona, med Enriqueta Tarrés og Ángel Soler.
I 2005 bliver MA premieret ved Festival van Vlaandern Brugge, Belgien i kategorien "Bedste solist".
Med sit eget ensemble Ilerda Antiqua indledte MA i 2010 et samarbejde med fakultetet for kunsthistorie på Universitetet i Girona, der kredsede om den italienske maler Michelangelo Merisi da Caravaggio's værker.
MA har sunget som solist ved mange forskellige festivaler i Europa og Latinamerika, med orkestre dirigeret af blandt andre Nicolás de Figueiredo og Anthony Rooley. MA har desuden været medlem af flere anerkendte ensembler som Cantus Figuratus under ledelse af Dominique Vellard, Exaudi med Fahmi Alqhai og Los Músicos de su Alteza. MA har sunget med Via Artis Konsort ved flere lejligheder, sidst ved en turné i Spanien i 2015.
MA har medvirket i talrige radio- og tv-transmissioner, og har indspillet for pladeselskaberne Syntagma Musicum og Christophorus.

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Sopran, palmas

Flora Papadopoulos - harp Flora Papadopoulos - Escarramán
  Flora Papadopoulos

Flora Papadopoulos er en græsk/italiensk harpevirtuos, med speciale i de tidlige harper.

Flora Papadopoulos er en græsk harpespiller, bosat i Milano, Italien, med speciale i tidlige harper. Efter endte studier i moderne harpespil ved konservatoriet i Parma med Emanuela Degli Esposti som lærer, har Flora Papadopoulos specialiseret sig i de tidlige harper. Hun fulgte studier i barokharpe med Mara Galassi som lærer på Scuola Civica i Milano, hvor hun tog sin eksamen med udmærkelse. FP har desuden en bachelorgrad i kunsthistorie fra Universitetet i Parma, og en kandidateksamen i musikvidenskab fra Universitet La Sorbonne i Paris.
FP's karriere omfatter både solistiske og kammermusikalske projekter, samt samarbejde med orkestre og ensembler overalt i Europa. FP har optrådt i prestigefyldte koncertsale, herunder Opéra Garnier i Paris, Cité de la Musique i Paris (med F. Lassere, Akademia og Neemrana Music Foundation, en fransk/indisk produktion med koncerter i Frankrig og New Delhi), Laeiszthalle i Hamburg, Theater An der Wien, Onassis Hall i Athen, Den Sorte Diamant i København med flere.
FP er en del af 'Laboratorio 600' , et italiensk ensemble grundlagt af Franco Pavan og Pino De Vittorio, der har specialiseret sig i sjældne musik-traditioner fra det sydlige Italien.

FP har også deltaget i mange CD udgivelser på vigtige forlag som Harmonia Mundi, MDG og Brilliant Classics.

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Arpa Doppia (italiensk trippelharpe)

Mogens Rasmussen, viol Mogens Rasmussen, viol
  Mogens Rasmussen

Mogens Rasmussen, professionel gambist og musikalsk iværksætter, uddannet som elev af tidlig musik fænomenet, Jordi Savall

Mogens Rasmussen er uddannet på Det Kongelige Musikkonservatorium og Schola Cantorum, Basel som elev af den katalanske gambevirtuos Jordi Savall. MR er nok Danmarks mest benyttede gambist. Han har en omfattende koncertvirksomhed som solist og continuospiller, med koncerter såvel i Norden som i resten af Europa og USA. MR er medstifter af det internationalt sammensatte gambeensemle Bourrasque og medlem af ensemblerne Violonbanden, Opus 4, Trio Luna og Via Artis Konsort. MR har adskellige CD produktioner bag sig, blandt andet på Da Capo og BIS. Hertil kommer diverse tv- og radioproduktioner.
Mogens Rasmussen har i en årrække været lærer ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Det Fynske Musikkonservatorium.
Mogens Rasmussen udlejer og stemmer cembali og orgler, men se, det er en helt anden historie: (tlf.: 40 11 90 30)

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Viola da gamba (gambe)

Escarramán, Patricio Pock-Steen Fraile Escarramán, Patricio Pock-Steen Fraile
  Patricio Pock-Steen Fraile

Patricio Pock-Steen Fraile er producer, filmkomponist og skaber af interaktive lærings- og oplevelsesmiljøer for musik, lyd og visuelle medier.

Patricio Pock-Steen Fraile er uddannet cand. mag. i musik og auditiv kultur fra Københavns Universitet med supplerende studier i filmmusik og sound design i Los Angeles og New York. PPF er stifter af produktionsselskabet Tamboril Sounds, der arbejder med en række tværmedielle projekter, hvor musik og lyd udforskes som middel til at fortælle historier og møder mellem mennesker. Senest projektet Sounds from the Savannah i samarbejde med Udenrigsministeriets Center for Kultur og Udvikling, 3 musikere fra Mozambique og det omrejsende sydafrikanske musikstudie Wired for Sound. Lignende og kommende projekter er CPH Storybox og Salmer på Beats.
I PPF's seneste filmmusik til række indiefilm udforsker han grænserne mellem musik og lyd, elektroniske og akustiske klangfarver. PPF stil kan bedst beskrives som eklektisk, som et møde mellem musikalske traditioner og de nyeste musikteknologiske muligheder.

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Electronica: Synths, samples, beats og loops
Lydteknik

Julie Andkjær Olsen - danza Julie Andkjær Olsen - danza
  Julie Andkjær Olsen

Som flamencodanser optræder Julie Andkjær Olsen med mange forskellige flamenco kunstnere, og hun er også professionel klassisk uddannet pianist.

Julie  Andkjær Olsen har danset klassisk ballet og modern dance siden sin barndom. I 1997 begyndte hun at studere flamenco, hun har været på adskillige ophold i Spanien og taget timer og kurser med lærere som La Tati, Belen Maya, La Debla, Manuel Reyes og Rafaela Carrasco. Senest i sommeren 2011 med danserne Alicia Marquez, Rocio Molina og Mercedes Ruiz. I 2006 tog Julie også en uddannelse i Modern Dance fra Copenhagen Contemporary Dance School. Hun optræder hyppigt i Danmark med forskellige flamenco-kunstnere og har siden 2005 undervist i El Duende, Københavns flamencoforening.

Julie er også professionel klassisk pianist, hun tog diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2002. Hun spiller koncerter rundt om i Danmark, både som solist, kammermusiker og akkompagnetør. Hun er meget inspireret af møderne mellem lyd, ord og bevægelse og har udforsket det felt i adskillige forestillinger. Senest i 2012 med kunstnergruppen Elfenbenstaarnet, hvor Julie var både initiatintager og performer i en iscenesat fortolkning af Schuberts lied-cyklus Winterreise.
Samarbejdet med Via Artis Konsort byder på nye måder at forene de to verdener, den klassiske musik og flamencoen.

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Dans, taconeo, kastagnetter, palmas, korvokal

Felipe Sánchez Mascuñano Felipe Sánchez Mascuñano - Escarramán
  Felipe Sánchez Mascuñano

Felipe Sánchez Mascuñano er en spansk strengespiller, som behersker en lang række historiske strengeinstrumenter.

Felipe Sánchez Mascuñano er specialist i de såkaldte "knipsede" strenge-instrumenter (f.eks guitaren), fra middelalder over renæssance og barok til klassisk og romantisk musik. FSM er kendt for at gå i dybden med netop de elementer i den spanske musik, der gør den til noget særligt. Hans kendskab til både den klassiske musik, flamenco og andre populære musikformer, samt den specielle nordafrikanske andalusi musik, har tilladt ham at sprænge det slidte "pædagogiske korset" som de musikalske institutioner ofte bærer rundt på. FSM vilje til at gå egne veje, har givet ham anerkendelse blandt mange fremtrædende autoriteter i musikverdenen, både udøvende musikere og musikforskere.
FSM grundlagde i 1997 sit eget ensemble, Axivil, med hvilket han har indspillet en lang række CD'er, blandt andet Un salón en la Habana, som opnåede at blive en af de mest spillede albums i den spanske radiofoni for klassisk musik, RNE Radio Clásica.
FSM har samarbejdet i en række teaterproduktioner med Centro Dramático Nacional og Centre Dramatic de la Generalitat de Catalunya. FSM bliver desuden ofte kaldt til filmproduktioner hvor en musikhistorisk ekspertise er påkrævet. FSM kan høres (og ses) i biograffilmene Goya en Burdeos, Lázaro de Tormes og Capitán Alatriste blandt andre.

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Barokguitar, oud, cittern

Katerina Anagnostidou - Via Artis Konsort Katerina Anagnostidou - Via Artis Konsort
  Katerina Anagnostidou

Katerina Anagnostidou er en talentfuld græsk slagtøjsspiller, bosat i København.

Katerina Anagnostidou er uddannet i klassisk slagtøj i Athen, hvor hun tog eksamen med udmærkelse. I 2011 vandt KA en pris i PAS International Competition i Patras, Grækenland i kategorien Advanced Keyboards og året efter vandt hun Yamaha Music Foundation of Europe Award, i kategorien for slagtøj.
Sideløbende med universitetsstudierne har KA taget en universitetsgrad i Musikvidenskab på National Kapodistrian University i Athen.
I københavn har KA taget en Master på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har efterfølgende været aktiv i slagtøjsensemblet Percurama, under ledelse af hendes lærer Gert Mortensen.
KA har sammen med organist og cembalist Babett Hartmann spillet nykomponerede værker for den utraditionelle kombination af cembalo og slagtøj. Duoen har også spillet tidlig musik i nye arrangementer for disse instrumenter.
KA har spillet med talrige ensembler og orkestre og har deltaget i kurser og masterclasses med en lang række af tidens førende slagtøjsspillere.
Udover interesse i såvel orkester- som kammermusik har KA også et fokus på udvikling af percussion performance i forbindelse med de visuelle kunstformer.

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Slagtøj, sopran

Ambjørn Bidstrup Lebech, slagtøj Ambjørn Bidstrup Lebech, slagtøj
  Ambjørn Bidstrup lebech

Ambjørn Bidstrup Lebech er en alsidig dansk slagtøjsspiller

Ambjørn Bidstrup Lebech er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus med særligt fokus på den symfoniske musik. Derudover har han en dyb fascination af traditionelle og historiske slagtøjsinstrumenter og folkemusik fra alverdens afkroge og en lidenskab for at fordybe sig i det enkelte instruments klanglige og rytmiske muligheder. Dette har særligt udmøntet sig i en lidenskab for brasiliansk musik og for den tidlige europæiske musik, hvilket bl.a. har ført til to års ophold i Brasilien og adskillige koncert- og studierejser i Sydeuropa.
Uagtet hans fascination af musikkens historie og rødder så har Ambjørn et lidenskabeligt fokus på, at musik først og fremmest skal være levende og intuitiv - skabt af de musikere, der spiller musikken.
Ved siden af slagtøjet er Ambjørn en flittig pianist, autodidakt guitarist og orkesterleder.

____________________

Instrumenter i Escarramán:
Slagtøj

Poul Udbye Pock-Steen - historical keyboards Poul Udbye Pock-Steen - historical keyboards
  Poul Udbye Pock-Steen

Poul Udbye Pock-Steen er en dansk musikentreprenør, producer og musiker der ofte arbejder med Tidlig Musik.

Poul Udbye Pock-Steen's hovedinstrument er kirkeorglet, med speciale i historiske orgler og positiver samt det lille middelalderinstrument man kalder for organetto eller portativ. Ellers er PUP overvejende autodidakt, med en sund skepsis overfor musikalske “institutioner” og en vis hang til at gå mod strømmen. Det autodidaktiske har dog ikke afholdt ham fra at benytte en lang række andre instrumenter til koncerter og indspilninger, bl.a. piano, cembalo, trehuls-fløjte og tromme, ney og forskelligt slagtøj.
PUP har siden 1995 arbejdet professionelt som underviser, musiker, orkesterleder, og producer i Danmark, Spanien og Cuba. Nylige aktiviteter:

 • Orkesterleder, komponist og arrangør i “Via Artis Konsort” med et repertoire spændende fra sen middelalder til tidlig klassisk periode.
 • Koncertrække med spansk orgelmusik fra renæssancen.
 • Pianist og arrangør i “Ballhaus duo” med et repertoire bestående af scenisk musik fra begyndelsen af de 20. århundrede.
 • Koncertrække med cubansk salonmusik fra det 19. århundrede.
____________________

Instrumenter i Escarramán:
Cembalo, slagtøj og fløjter

Via Artis Konsort - Escarramán Via Artis Konsort - Escarramán
  Via Artis Konsort

Via Artis Konsort er et ensemble der spiller innovativ musik fra grænselandet mellem den tidlige klassiske musik og forskellige verdensmusik traditioner

Ensemblet debuterede i 2006, og har siden da spillet mere end 300 koncerter i ind- og udland, blandt andet Cuba, Spanien, Belgien, Færøerne, Sverige, Norge og Island. Ensemblets musikere er alle professionelle koncertmusikere.
Via Artis Konsort har udgivet to album på forlaget PARLA son: Via Stellae (2008) og Crosswork (2012). En indspilning af tegneserie-opera'en Escarramán, med 1600-tals dansesange er under forberedelse.
Via Artis' koncerter er flere gange blevet transmitteret i radioen, blandt andet de nationale klassiske radiokanaler i Belgien, Spanien og Danmark, senest P2 koncerten med koncertprogrammet “Sangbogen fra Eldorado” den 9. marts 2014.
Via Artis Konsort er i denne sammenhæng:

 • Marta Infante, mezzosopran
 • María Altadill i Briansó, sopran
 • Julie Andkjær Olsen, dans, palmas, kastagnetter, sopran
 • Katerina Anagnostidou, slagtøj, sopran
 • Flora Papadopoulos, barokharpe
 • Mogens Rasmussen, viola da gamba
 • Felipe Sánchez Mascuñano, barokguitar, oud, cittern
 • Ambjørn Sellin Bidstrup Lebech, slagtøj
 • Patricio Pock-Steen Fraile, soundscape, lyd- og videoteknik
 • Poul Udbye Pock-Steen, orkesterledelse, cembalo, blæseinstrumenter